New IT forum
26 June 2022, 05:27:59 pm *
Welcome, %1$s. Please login or register.

: GertDuino now in stock.
 
Pages: [1]

Author Topic: Standing issues qwith my new plug, please help!  (Read 6018 times)

sardaukar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Standing issues qwith my new plug, please help!
« on: 04 May 2010, 08:47:19 am »

Hello!

I just got my Sheevaplug (Ubuntu 9.04 on UBIFS) and all is well, apart from a few issues. I'd be very much grateful if you could help.

1 - on my boot log, I get these messages:

Code: [Select]
Scanning device for bad blocks
Bad eraseblock 1721 at 0x00000d720000

is this cool?

2 - I can't remotely power the plug off, I get this:

Code: [Select]
* Stopping early crypto disks...                                        [ OK ]
 * Will now halt
halt: Unable to System halted.
iterate IDE devices: No such file or directory

and it just stays there, stuck  ??? got it, edited /etc/init.d/halt as per another topic on the forum

3 - how can I disable IPv6 completely? It's annoying to have it on a IPv4-only box...

4 - before booting linux, U-Boot says "Bad Magic Number" - is that good?

Thanks for any feedback!
« Last Edit: 04 May 2010, 08:54:17 am by sardaukar »
Logged

NewIT_Marcus

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 960
Re: Standing issues qwith my new plug, please help!
« Reply #1 on: 04 May 2010, 05:40:05 pm »

Hello!

I just got my Sheevaplug (Ubuntu 9.04 on UBIFS) and all is well, apart from a few issues. I'd be very much grateful if you could help.

1 - on my boot log, I get these messages:

Code: [Select]
Scanning device for bad blocks
Bad eraseblock 1721 at 0x00000d720000

is this cool?

Most plugs have around 4-5 bad blocks. It's perfectly normal.

Quote
2 - I can't remotely power the plug off, I get this:

Code: [Select]
* Stopping early crypto disks...                                        [ OK ]
 * Will now halt
halt: Unable to System halted.
iterate IDE devices: No such file or directory

and it just stays there, stuck  ??? got it, edited /etc/init.d/halt as per another topic on the forum

That's normal too.

Quote
3 - how can I disable IPv6 completely? It's annoying to have it on a IPv4-only box...

Maybe this will help.

Quote

4 - before booting linux, U-Boot says "Bad Magic Number" - is that good?

Thanks for any feedback!

Did you buy a multiboot plug? That's the response given after trying to boot from SD card, and is normal. If not, please post your bootlog and environment variables.
Logged

sardaukar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Standing issues qwith my new plug, please help!
« Reply #2 on: 04 May 2010, 07:09:46 pm »

I'm not sure if the plug is multiboot, but it does appear to try and boot from SD first.


Thanks for all your help!
Logged
Pages: [1]
 
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.10 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!